MOVE Week успя да раздвижи пловдивчани

На 10 октомври заповядайте на най-дългото хоро под тепетата

Днес е последният ден от Европейската седмица на движението MOVE Week. Това е поводът организаторите на инициативата да поканят всички, които са допринесли за протичането на  на събитията на забавна среща в Пловдив, на която да се поздравят за свършената работа.

През октомври, извън програмата на MOVE Week, в Пловдив се предвиждат и още две големи събития. На 10 октомври, от 17.30 часа на Главната – от Пощата до Джумаята танцьори, жители на града и гости са поканени да се хванат на най-дългото хоро. На следващия ден, 11 октомври, от 10 часа се организира Plovdiv City Run 2014 – крос в градска среда, който ще затвори за няколко часа отсечката от "Цар Борис Обединител" до пл. "Съединение".

MOVE Week е ежегодна седмица на движението и спорта, провеждана в цяла Европа, за да окуражи по-мащабно участие във физически дейности и спорт. Тази година седмицата се проведе в периода от 29 септември до 5 октомври едновременно в България и още 32 държави. В седмицата на доброволен принцип се включиха 34 български града, над 250 събития и 108 организатори.