6-12 октомври: Уроци по летене

Тау-квадрат свързващ кардиналните знаци и голям тригон обединяващ огнените, образуват заедно в небето фигура във форма на хвърчило. Лунно затъмнение в Овен-сряда, 8 октомври, 13,10 ч.

Седмицата, която предстои, ще бъде сложна и интензивна както в емоционално отношение, така и по характер и значение на събития и обстоятелства. Предстои Пълнолуние, съчетано с Лунно затъмнение в сряда, на фона на поредната активност по епохалния конфликтен обмен между Уран и Плутон, съчетани с мащабната еуфория, обусловена от наличието на голям огнен тригон, обединяващ борбения, свободолюбив и оптимистичен дух на Марс, Уран и Юпитер, напомпани до край с бликащата енергия на огнените знаци: Овен, Лъв и Стрелец. Сложна комбинация от противоречиви фактори, генерираща неочаквани шансове, гръмки провали, горещи страсти и умопомрачаващи вълнения. "За кого", "със кого" и "против и за какво" ще ни е трудно да преценим. През уикенда Меркурий навлезе в ретроградната си фаза, в началото на която царуват заблудата и пълното информационно затъмнение, което значително затруднява вярната оценка по отношение на случващото се в този период.

Лунното затъмнение в Овен в средата на седмицата ще ни изправи пред остри и неотложни проблеми, но за жалост не всичко случващо се през тази седмица подлежи на контрол. Онова, което се случва по време на затъмнения, е далеч по-значимо отколкото си представяме и често става причина да излезем от зоната си на комфорт и да се впуснем истински в приключението наречено живот. Особено когато се случва в кардинални знаци като Овен и Везни, с пряко отношение към най-проблематичната и емоционална тема за всички ни - взаимоотношенията. През тази седмица партньорствата на всички нива, от най-интимните до международните, ще преминат през своеобразна проверка за устойчивост и адекватност към настоящите нужди на участниците в тях. Затова бъдете изключително внимателни и към всичко, което се случва в тях, пазете хората, които са ви скъпи и бъдете готови за компромис. Несъвършенствата и критиките ще се приемат болезнено и често ще пораждат конфликти. Постарайте се да реагирате спокойно на критиката, още повече че тя в повечето случаи ще бъде съвсем навременна и конструктивна. И помнете: компромисът е взаимна, а не едностранна отстъпка! 

Енергията на тази серия затъмнения указва, че случващите се в нейната сянка събития могат качествено да подобрят живота ни чрез създаването и укрепването на междуличностни връзки и социалния обмен. Според Б.Брейди "Въпросите от това семейство затъмнения са свързани с неочаквани успехи в групови проекти и лични взаимоотношения. Щастие в любовта, размишления по любовни въпроси, добри новини, касаещи развитието на взаимоотношения или личното творческо себеизразяване в колектива." Мисля, че по-добра прогноза от тази, във време обещаващо катарзис и криза на растежа, не бихме могли дори сами да си пожелаем.

Комбинираното влияние на Лунното затъмнение и ретроградния Меркурий предупреждава за сериозно нарастване на грешките допуснати под въздействие на емоции, както и тенденцията хора, разполагащи с повече воля и решителност, да направят опит да подчинят волята на тези които покажат слабост и колебание. Много събития от близкото и далечно минало ще се повторят, "стъпка по стъпка" и "дума по дума", за да ни напомнят, че времето не лекува всичко, а търпението и бездействието не са панацея на мъдростта.

Динамичната конфигурация образувана от Пълнолунието, тау квадратурата в кардиналните знаци и големия огнен тригон, очертава фигура с изключително мощно влияние във формата на хвърчило. Тя ще бъде активна през цялата седмица и ще ни даде възможност да видим изход от сложни ситуации, които до момента са ни поставяли в безизходица, стига да проявим готовност да допуснем недопустимото и да се откажем от онова, в което сме се вкопчили, въпреки доказаната от времето непродуктивност. Реорганизацията, търсенето и прилагането на нови подходи, адекватни на обстоятелствата които ще ни предложат следващите две седмици, са онези механизми, които ще гарантират успехът и личното ни щастие в бъдеще.

На всички пожелавам леки, пъстри и устойчиви на ветровете и бури хвърчила!