Собственикът на трагичния завод в Горни Лом подозира саботаж

„Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си", казва инж. Митков

Собственикът на завода „Миджур“ в Горни Лом, където взрив отне живота на 15 души, смята, че зад трагедията стои саботаж, предава „Стандарт“.

„Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия“, заяви инж. Валери Митков.

„Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани“, посочи Митков пред „Нова телевизия“.

„Ужасно е, ужасно е! Не мога да си представя кой болен мозък може да направи такова нещо. Това е можело да бъде инициирано както от София, така от Белград, от Ню Йорк, ако щете“, казва той и добавя, че не знае кой би го саботирал.

„Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 г.? Бъдете сигурни, че никога“, категоричен бе Митков.

„Много боли, просто много боли. Има неща, които не могат с думи да се опишат. Нито той, нито останалите хора трябваше по този начин да си отидат от този свят“, коментира собственикът на „Миджур“ и сподели, че е убит от мъка.

„Не пожелавам на никого такова нещо! Родители да изпращат децата си от този свят. Няма по-ужасна трагедия“, завърши инж. Валери Митков.