"Английска" администрация в Пловдив

Мисия Пловдив

08-10-2014, 11:15

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив в проект на "Кеймбридж"

140 административни служители успешно преминаха езикови курсове

Във връзка с изпълнение на проект "Πо-близка до хората администрация", финансиран от Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, екипът по управление на проекта представи постигнатите проектни резултати.

Проведени са различни типове обучения, сред които базов курс по разговорен английски език, обучение за работа със специфични групи граждани, както и придобиване на практически умения за решаване на дилеми, възникнали при извършване на различен тип процедури.

След преминаването на езиковите курсове е повишена е квалификацията на 140 служители от общинската администация , подобрена е професионалната компетентност и мотивацията за работа. Екипът, работил по проекта, изрази увереност, че гражданите ще получават по-добро обслужване, тъй като служителите ще изпълняват задълженията си по-бързо и ефективно.

Общата стойност на проекта е 70 023 лв., като средствата са изцяло от безвъзмедна финансова помощ. Проектът е продължил 9 месеца – от януари до октомври 2014 г.