Пловдив в проект на "Кеймбридж"

Приключи проект за Интегрирана информационна система на община Пловдив

Университетът "Кеймбридж" е поканил община Пловдив да участва в предстоящ проект на учебното заведение. Това каза днес Ивайло Стефанов от екипа, разработил проекта за Интегрирана информационна система на община Пловдив. Самият проект, който е на стойност 846 хил. лв., безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз чрез ОП "Административен капацитет", приключи благополучно и бе представен днес в Пловдив.

Целта на проекта, състоящ се в седем модула, е оптимизация на процесите в общинската администрация и подобряване обслужването на гражданите и бизнеса, което включва разработването на около 10 нови електронни услуги в служба ГРАО.

През обучение са минали над 500 административни служители от всички районни кметства и централна община.

Проектът на "Кеймбридж" пък е за създаване на стандартизиран шаблон за това как трябва да се управлява и да функционира един съвременен град. За целта са необходими три града от различни категории  - размер (малък, среден и голям), както и географско разположение. Пловдив е избран за "малък" град, предположенията  на Ивайло Стефанов за "големият" в проекта са за Лондон.