Витаминозна „бомба" гони всички болести

Уникална рецепта със сушени плодове стяга имунната система

Витаминозна „бомба" може да прогони всички болести. Наяве излезе рецептата, за която се твърди, че е най-мощният имуностимулатор. Ако разгледаме състава на чудната смес, ще разберем, че това е чиста проба панацея!

 В нея влизат сушени кайсии - източник на калий, сливи - лекуват червата, стафидите - подхранват мозъка, ядките - източник на полиненаситени мазнини, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, а използването на лимон и мед не подлежи на съмнение, нито на коментар, пише "Всеки ден".

 И така, какво ще е необходимо, за да направите вашата енергийна бомба?

 

300 гр. орехи.
300 гр. сушени кайсии.
300 гр. сушени или пресни смокини.
300 гр. сушени сини сливи.
300 грама черни стафиди.
2 чаша мед
2 лимона (ако намерите 3 броя лайм, още по-добре)

 

Пропорциите и съставът не са константа, може да добавите и други ядки и сушени плодове. Във всеки случай това ще бъде склад на витамини и минерали.

 

Сухите плодове обаче трябва да бъдат добре измити с топла вода и подсушени. В блендер се смила всичко, без меда, дори и лимонът с изчистени семките, но с кората.

 

Когато стане готово се добавя мед и отново леко се разбърква. Взима се по 1 чаена лъжичка между храненията, 2-3 пъти на ден. Това ще засили имунната система и вие ще забравите за настинки и други заболявания.