МВР задържа десетки нелегални бежанци

Емигрантите са сирийци и афганистанци

В последните дни полицията в София е задържала десетки бежанци, влезли у нас с помощта на каналджии до входа на града. "Хоризонт" съобщи, че най-често нелегалните имигранти се изоставят в района на квартал "Дружба" или близо до началото на автомагистрала "Тракия".

Нелегалните имигранти, основно сирийци и афганистанци, се карат от каналджиите през нощта в столицата. Чужденците се оставят в началото на града, след което те сами си наемат такси, за да стигнат до някой от хостелите в центъра на София.

За последното денонощие са открити седем чужди граждани. Предните дни обаче бройката е била по около 20-30 човека дневно.

Преди дни полицията в София откри близо 100 човека в хотели и хостели в центъра на града, основно в района на жп гарата и околните улици. Всички влизащи бежанци у нас се проверяват от МВР и ДАНС.

До момента не са открити хора на групировката "Ислямска държава". Това уточниха пред "Хоризонт" източници на вътрешното министерство. Задържаните нелегални имигранти се отвеждат в дома в Бусманци, след което се разпределят в някое от местата за настаняване на бежанци.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен