СОУ "Никола Вапцаров" участва в секторна програма "Коменски"

Кметът на район "Северен" посрещна днес гости от чужбина

СОУ "Никола Вапцаров” днес бе домакин на участници по секторна програма "Коменски” на ЦРЧР от Италия, Полша, Хърватска, Турция, Румъния и Унгария, съобщи директорът на училището г-жа Елена Александрова.

Училището участва в програма "Учене през целия живот” на център за развитие на човешките ресурси. Участието в секторна програма "Коменски” допринася за повишаване качеството на училищното образование, формиране на личността на учениците и развитие на компетенциите на базата на чуждоезиковото обучение.

Участници в нея са учениците, учителите, ръководните и административните кадри, както и представители на образователната власт, родителски асоциации, неправителствени организации и всички, развиващи дейност в сферата на средното образование.

На посрещането на чуждестранните участници в програмата присъства кмета на район "Северен” инж. Ральо Ралев. Той поздрави всички присъстващи на работната среща и пожела бързо постигане на целите на програмата, които са активизиране използването на информационните и комуникационни технологии, стимулиране на чуждоезиковото обучение, както и развитие на граждански активно общество.