Google нае камила на пълен работен ден - Видео

Качи върху гърба й камера, за да заснеме пустиня за проекта Street View

Google приспособи устройството си за заснемане на 360-градусови изображения Street View Trekker, така че да може да се носи от камила, пише на уебсайта на компанията. Целта е да се направят снимки на пустинята Лива в Абу Даби.

Екипите на Street View вече са били в някои от най-известните, красиви или отдалечени места на планетата, но обикновено те се придвижват с автомобил или носят камерата в специална раница. За пясъчния терен на пустинята обаче единственото сигурно превозно средство е камилата.

Местността е впечатляваща, а силуетът на сянката на камилата прави снимките на Street View още по-очарователни. По време на виртуалния тур в Лива, заснет от Google, могат да се видят пясъчни дюни с невероятната височина от 25 до 40 метра.

В района има обширна зона с оазиси, които набират популярност като туристическа дестинация и привличат все по-голям брой чуждестранни посетители.

В пустинята се намира най-големият оазис на Арабския полуостров. Голяма част от жителите на Обединените арабски емирства произхождат от първите племена, които да населявали района и са го превърнали в търговски център. В Лива има градини от финикови палми - един от символите на бедуинския живот.