Писмото от Съюза на артистите до Бойко Борисов подписано от Христо Мутафчиев

„Смятаме, че устойчивото развитие на българската култура изисква бързи действия", посочват от Съюза

Писмото до председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов относно провеждането на устойчива културна политика и оставането на Министерство на културата в компетенциите й чрез пряко поемане на ангажименти от партията-мандатоносител, е подписано от председателя на Съюзa на артистите в България Христо Мутафчиев.

С него са се подписали още Галина Тонева – член на Европейската филмова академия, Димитър Митовски – филмов и телевизионен режисьор, Любен Генов – председател на Съюзa на българските художници, проф. Валери Стефанов – председател на Съюзa на колекционерите в България и Диана Андреева – директор на Обсерватория по икономика на културата, съобщават от ГЕРБ.

Съюзът на артистите в България, изпрати писмо до председателя на ПП ГЕРБ В ПЕТЪК, в което се изразява надежда и подкрепа за продължаване на съвместните действия, започнати през предходния мандат на ГЕРБ в българската културна политика, предава „Фокус“.

„Смятаме, че устойчивото развитие на българската култура изисква бързи действия, отговорност, последователност и по отношение на Министерство на културата, което да остане в компетенциите й чрез пряко поемане на ангажименти от партията – мандатоносител“, посочват още в писмото от съюза.