Осъдиха на смърт сектанти, убили жена-демон

Групичката сектанти нападнали жената, защото я помислили за демон

Петима души от религиозен култ в Китай бяха осъдени заради това, че пребили жена до смърт в ресторант „Макдоналдс“. Двама от тях – баща и дъщеря, са осъдени на смърт. Групичката сектанти нападнали жената, защото я помислили за демон, съобщава Би Би Си.

Убийството на 37-годишната Ву Шоян през май предизвика остра обществена реакция. Престъплението беше извършено в град Йантай, провинция Шандун, и потресе цялата страна. Извършителите са от „Църквата на Всемогъщия Бог“, която е забранена в Китай, но въпреки това има милиони последователи.

Във фаталния ден петимата последователи на култа влезли в малък ресторант „Макдоналдс“, за да набират членове за църквата си. Те искали от клиентите телефоните им, надявайки се, че ще успеят да ги привлекат към религията си. В това време Ву чакала в ресторанта заедно със 7-годишния си син. Тя отказала да даде номера си и тогава сектантите се нахвърлили върху нея. Докато я убивали от бой те крещели на другите клиенти да стоят настрана, за да не ги сполети същото.

Жан Фан и баща й Жан Лидонг бяха осъдени на смърт. Лу Юнгчун получи доживотна присъда, а други двама от клана Жан получиха съответно 10 и 7 години затвор.

В интервю от затвора Жан Лидонг не показа никакви признаци на съжаление: „Биех я с цялата си сила и дори стъпих върху нея. Тя беше демон, трябваше да я унищожим“.

За пред хората на сайта на „Църквата на Всемогъщия Бог“ има само химни и проповеди. Убедените вярващи, обаче, смятат, че Бог се е върнал на земята в образа на китайка, която ще донесе апокалипсис. Единственият, който твърди, че има директен контакт с този бог, е бившият учител по физика Жао Уейшан, който основал култа преди 25 години и избягал в САЩ.

От полицията съобщиха, че след убийството са задържали стотици членове на култа.