Уикилийкс: Извънземните са обсъждани от висши дипломати

Уикилийкс публикува документи, в които мъже, облечени във власт, говорят за извънземни

Особено интересен е разсекретен правителствен разговор в Литва от 2006 г. В него съветник на премиера разказва на друг литовски дипломат, че руснаците се възползват от помощта на извънземни, за да влияят върху събитията в съседната държава – пише „Уикенд”.
„В никакъв случай не бива да се изключва възможността руснаците да се възползват от извънземните, за да ни наблюдават и да ни контролират. Знам, че звучи налудничаво, но имаме доказателства” – твърди дипломатът. Изданието уточнява, че споменавайки за извънземните, литовецът може и да има предвид нова и суперсекретна летателна техника на руснаците.
Далеч по-конкретен в своите изявления е кметът на таджикистанската столица Душанбе – Махмадсаид Убайдулоев. През 2010 г. той посреща американския посланик и неколцина бизнесмени от САЩ, които имат намерение на инвестират в строителството. Срещата е закрита за медиите и кметът може да се отпусне в приказките си. „Радвам се, че мога да си сътруднича с толкова велика нация като американската. Нашата цел е да работим за постигането на мир на Земята. Знам, че съществува живот и на други планети, вие също сте наясно с това, но трябва да се съсредоточим върху нашите си, земни дела” – отсякъл кметът пред посланика, който след това предава целия разговор в секретна телеграма до Вашингтон, в която споменава и извънземните.
Доста директен е и беларуският министър на отбраната Юрий Задобин, който протестира пред правителството, че подчиненото му ведомство е останало без пари за изследването на паранормалните явления. Генералът очевидно е убеден, че точно в този момент не е подходящо беларуската армия да остане „на тъмно” относно евентуална инвазия от Космоса.
Пак според разсекретени документи от Уикилийкс главният секретар на японския кабинет Машимура заявява в секретна среща на високо ниво, че край Земята са преминали извънземни космически кораби. Той дори препоръчва на своя премиер да премахне желязната завеса над информацията за съществуването на други космически цивилизации.