Какво издава начинът, по който заспивате?

Животът

12-10-2014, 19:00

Снимка:

IAN HOOTON

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-дълъг е сънят в Мелбърн, най-кратък - в Токио

Сънят поддържа мозъка по-млад

Позата на тялото по време на сън показва какви хора сме

Дали има връзка между позата, в която спите и характера ви? Проучване, проведено от британски експерти, твърди, че телата ни казват много неща за нас, дори когато спим. Учените интервюират  хиляда мъже и жени и намират взаимовръзка между тяхната индивидуалност и позите, в които спят. Проучването определя и шестте най-често срещани пози при спане.
1. "зародиш"
Оказва се, че 41% от интервюираните заемат тази поза на тялото по време на сън. Представителите на тази група изглеждат сурови на външен вид, но всъщност са много чувствителни и срамежливи. 
2. "стебло" 
С изпънато тяло и ръце прилепнали успоредно до тялото спят 15% от хората. Предпочитащите тази поза са спокойни и общителни. Лесно се доверяват на непознати, понякога са наивни.
3. "копнеeщ"
С протегнати ръце напред спят 13% от интервюираните. Те се характеризират с отвореност към външния свят. Могат да бъдат подозрителни и груби. Трудно вземат решения и не са склонни да отстъпват от позицията си.
4. "войник" 
Спящите по гръб с протегнати ръце леко настрани са 8%. Те са тихи и резервирани, не обичат да се суетят. Поставят високи изисквания, както към себе си, така и към останалите.
5. "свободно падащ" 
Тези хора спят по корем, като ръцете са поставени над главата. 7% от участниците предпочитат тази поза, докато спят. Те са определени като нетактични, общителни на пръв поглед, обидчиви, привидно уверени. Не са склонни да понасят критика.
6. "морска звезда"
Спящите на гръб с ръце над главата си са едва 5% от интервюираните. Типично за тях е да създават приятелства, защото са готови да изслушват събеседника си и да предлагат помощ. Те са скромни, не се стремят да са в центъра на вниманието.
Без значение, каква е вашата любима поза при сън, едно нещо е сигурно – неправилното спане може да доведе до здравословни проблеми. Затова - осигурите си възможно най-комфортните условия за почивка!

puls.bg