Петима мъже застават пред Окръжен съд за данъчни измами

Животът

13-10-2014, 08:20

Снимка:

utroruse.com, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майка, убила детето си, иска по-лека присъда

Разследват 1600 знаменитости за данъчни измами

В Пловдив

Петима подсъдими -  Костадин В., Асен В., Емил А., Григор Г. и Ангел К. застават пред Окръжния съд днес за данъчни измами.

Срещу тях са повдигнати обвинения по чл.255 ал.3 от НК. През периода м.март 2009 г. – 16 ноември 2009 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление Костадин В. като пълномощник на управителя на "Мобайл линк" ООД, Асен В. в качеството му на управител на "Мобайл линк" ООД, в съучастие с помагачите Ангел К. в качеството му на управител на "Кьосев автомобили" ЕООД с Емил А. в качеството му на управител на "Солар Комерс" ООД и пълномощник на управителя на "ЕСА2" ЕООД и Григор Г. в качеството му на управител на "Кларима" ЕООД са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери за "Мобайл линк" ООД – 467 233 лв.

Подсъдимите са потвърдили неистина в писмени декларации, които се изискват по силата на закон, като при водене на счетоводството са съставени документи с невярно съдържание – дневници за покупки и са отразени данъчни фактури, издадени от различни фирми, по които не е налице данъчно събитие и е приспаднат неследващ се данъчен кредит.