В Приморско изграждат подход към плажа за над 500 хил. лв.

Над половин милион лева ще струва изграждането на подхода към морски плаж „Северен централен“ в Приморско. Това става ясно от входирано обявление в АОП на местното кметство, с което се търси изпълнител на обществената поръчка. Прогнозна й стойност е 552 760.09 без ДДС.
Изпълнението на строително-монтажни работи обхваща два обекта. Единият е естествена земна ивица, отделяща на съответната денивелация морския плаж от частично и напълно изградените сгради. Другият представлява улица с тротоари от плочи и бетонни настилки върху част от тротоарите, дървени конструкции от стари временни обекти. Проектното решение включва изграждане на зони за отдих, зони за преминаване и паркоустрояване и благоустройство на обекта. Дейностите включват още доставка и монтаж на материали и съоръжения според проектната документация и количествените сметки, съобщи Topnovini.bg.
Оферти или заявления за участие в поръчката се подават до 10 ноември 2014 г. Крайният срок за изграждането на подхода е съгласно офертата на изпълнителя, но не повече от 4 месеца от влизането в сила на договора за изпълнение. С оглед недопускане на офериране на нереално кратки срокове, възложителят в лицето но Община Приморско определя за минимален срок на изпълнение на настоящата поръчка 1 месец. При изготвяне на своите предложения участниците следва задължително да се съобразят с посочения максимален срок за изпълнение на поръчката, като при констатиране на предложения над максималния ще бъдат отстранени от участие в процедурата.
Още една обществена поръчка е обявена в петък от черноморската Община. Тя е за строежа на улична канализация и водопровод по плана на гр. Приморско. Прогнозна й стойност без ДДС е 295 552 лв. Сроковете за подаване на оферти и за нейното изпълнение са същите като горните.