ГЕРБ и ДПС разговарят в парламента за бъдещото управление на страната

Срещата е в рамките на инициираните от ГЕРБ разговори с всички партии, представени в 43 НС

В 13 часа започна срещата на представители на ГЕРБ и ДПС в зала „Запад“ на Народното събрание. Това е първият кръг от преговори, които се провеждат по инициатива на ГЕРБ за бъдещето управление на страната с представители на партиите и коалициите, които влизат в състава на 43 –то Народно събрание.

В преговорния екип на ГЕРБ са Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, които обсъждат с Алиосман Имамов, Рушен Риза и Йордан Цонев от ДПС за приоритетите пред бъдещото правителство.

ДПС заявиха позиция за подкрепа за бъдещо правителство, дори да бъде еднопартийно, без да искат постове във властта.

Вчера бяха проведени консултации с БСП. Двете партии постигнаха съгласие по четири приоритета - за евроатлантическата ориентация на България и спазване на ангажиментите, поети в международните договори, подобряване на бизнес средата и насърчаване на инвестициите, влизане в банковия съюз, както и създаването на единен енергиен европейски съюз и възстановяване на доверието на ЕК към България. По осем теми ГЕРБ и БСП не постигнаха съгласие. По някои от въпросите позициите им са диаметрално противоположни.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"