Съдят убиеца, смлял от бой другар по чашка

Животът

15-10-2014, 09:08

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зверски убиец, смлял от бой другар по чашка, чака доживотен затвор

Кървавата драма се разигра навръх миналата Нова година

Пловдивският окръжен съд ще гледа днес дело за убийство срещу Илия Пеев от сопотското село Анево. Подсъдимият е обвинен, че на 31-ви декември 2013 г. година е пребил до смърт с кол Атанас Йорданов.

На 31 декември 2013г. двамата с още един приятел играли шах и табла, докато пиели ракия в местна кръчма. Вечерта си тръгнали, а Пеев поканил двамата си приятели у дома да си допият. Тъй като нямал ракия, а само вино, изпратил Атанас Йорданов да купи отнякъде ракия. По-късно мъжът се върнал с бутилка от кока-кола, пълна с ракия. Когато Илия Пеев научил, че алкохолът е от неговия вуйчо се разгневил, ударил първо жертвата си 4-5 пъти с юмрук в лицето, след което тримата продължили да пият. По-късно вечерта Пеев се сетил откъде е ракията, взел кол и започнал да млати Атанас със всичка сила. Скочил и няколко пъти с крака върху него. При ударите колът се счупил няколко пъти на парчета, но Пеев продължил да налага изпадналия в безпомощно състояние човек.

Като видял, че приятелят му лежи безжизнен, го изнесъл първо на двора, а после го захвърлил на улицата като куче. В новогодишната нощ съседи излезли отпред да си честитят празника и се натъкнали на падналия човек. Видели, че в горната част на главата му има рана и повикали бърза помощ. Седмица по-късно Атанас починал в пловдивска болница. Аутопсията показа, че е имал вътрешни разкъсвания и кръвозлив. Най-тежката травма е била в главата, от нея жертвата е починала.