"Шедьоври на симфонизма" с изтъкнати музиканти от чужбина

Пловдив Лайф

15-10-2014, 09:28

Снимка:

Пловдивска опера

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Играят отново „Човекът от Ла Манча” в Операта

Госпожа Опера разказва приказки за Хензел и Гретел

17 октомври, Концертна зала

Първи концерт от цикъла "Шедьоври на симфонизма" на Пловдивска опера ще се проведе на 17 октомври от 19 часа в Концертна зала.  Оркестърът ще бъде дирижиран от Джесика Хорсли (Великобритания) и Анека Лон (Германия). Двете дами пристигат в Пловдив със съдействието на Елгар Съсайъти - най-голямото общество за композитор във Великобритания,  което е основано да промотира по-широк интерес към живота и музиката на Едуард Елгар.

Сър Едуард Уилям Елгар (1857 - 1934) е английски диригент и композитор. Някои от неговите големи творби за оркестър, включително Енигма вариациите и "Pomp and Circumstance Marches", са посрещнати с голям отзвук.

От Швейцария за концерта пристига и изтъкнатата пианистка Стефка Перифанова, която е преподавател в Университета по изкуствата в Цюрих от 1999 година, често журира международни конкурси и организира майсторски класове за млади музиканти.

Програмата на концерта включва А. Лядов – Осем руски народни песни за оркестър, Дм. Шостакович – Концерт за пиано и оркестър № 2  и Ед. Елгар – Вариации "Енигма".

Вторият концерт от цикъла "Шедьоври на симфонизма" ще бъде през ноември, когато в Пловдив ще гостуват музиканти от Корея.