13-та в листата на ББЦ в Пловдив напуска партията, става независим депутат

Анна Баракова твърди, че е сплашвана и принуждавана да се откаже от депутатското място

Напускам „България без цензура” при положение, че няма правилно общуване и работна среда, в която всеки да има право да изразява своето мнение. Оставам независим депутат в Народното събрание. Това каза в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия Анна Баракова, 13-та в листа на ББЦ за Пловдив.

 „Веднага след приключването на изборите бях притискана и поставена в ситуация на тормоз. Получавах чести обаждания по телефона от колегите от партията с цел да се откажа от депутатското си място. Обаждаха ми се Дяко Дяков и Мартин Иванов-Данона. Схемата е била предвидена така, че Дяко Дяков да влезе в парламента. Предлагаха ми да направя заменка на депутатското място с друг пост, който ми се предложи или аз си избера”, обясни Баракова.

По думите й, са се опитали да я компрометират, като е трябвало подписва документи, свързани с ББЦ. „Ако не го направя, се получаваше ситуация, в която ме чакаха пред входа или вътре в училището, в което работя. Притискаха и директора, нарушаваше се учебният процес. Също така са ме търсили и пред дома ми.

Всичко приключи с разбиване на входната врата на моя апартамент. Наложи се да напусна града за известно време, защото бях паникьосана и съседите са видели, че вратата е разбита”, поясни Баракова. Тя уточни, че нищо не е било откраднато, но явно са искали да я принудят по някакъв начин да отиде на тази среща и да осъществи това, което те желаят.