Ремонтират фаталния подлез в София

65 доброволци и 20 души дежурят за аварии в столицата

Фаталният подлез на булевардите "България" и "Димитър Несторов" в София, където вчера загина 52-годишна жена, ще бъде ремонтиран. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос дали тунелът ще бъде обезопасен, предаде БНР.

"Специално за този подлез, той предстои да бъде ремонтиран. В хода на изграждането на кръстовището на две нива, което сме готови да започнем всеки момент след като приключат жалбите по отношение на плана за София. За съжаление има и вандализъм.  Ясен пример  за това е пешеходният подлез, който е в Борисовата градина и свързва парка с квартал "Изток". Там редовно възстановяваме осветление и пак се чупи", обясни тя.

Столичната община и Военната академия „Георги Раковски“  подписаха днес ново четиригодишно споразумение за ползването на парка край академията. Над 100 души са обучени общо за реагиране при извънредни ситуации, в това число и районните кметове и директори на столични дирекции, заяви  Фандъкова в Центъра за кризисни ситуации във Военната академия, съобщи Фокус.

„Курс за извънредни ситуации преминаха експерти и представители на общината. С контраадмирал Митко Петев се договорихме да продължим в тази посока – ще имаме нови обучения. Столичната община разполага с 65 доброволци и 20 души, които са денонощно на дежурство от звеното за „Аварийни спасителни действия”. Няма нищо по-важно от подготовката. Ние трябва да работим и за подготовката на населението, а не само на администрацията и ръководството”, заяви Фандъкова.