Подпаленото куче Любчо е осиновено в Германия

През февруари четириногото беше подложено на нечовешка жестокост, историята му потресе цяла България

Подпаленото куче Любчо от Бургас намери своя нов дом в Германия.  Въпреки че след инцидента състоянието му беше много тежко и шансовете му за оцеляване бяха минимални, Любчо вече е много добре и се радва на новите си стопани. В момента четириногото е при новото си семейство в Германия.
През февруари Любчо беше подложен на нечовешка жестокост. Историята му потресе цяла България. Неизвестни изверги подпалиха четириногото в кв. Победа. То бе спасено от служители в близките офиси, след което местната фондация „Приятели на животните” пое грижите за него. Състоянието на Любчо беше много тежко, написа Topnovini.bg.

Преди около година състоянието му беше изключително тежко
Кучето беше с изгаряния по цялото тяло и шансовете му за оцеляване бяха минимални. Въпреки това обаче от организацията изключиха варианта за евтаназия и решиха да направят всичко възможно, за да спасят кучето.
„В продължение на почти година, ние полагахме грижа както за физическото му здраве, така и за неговото психично състояние. Любчо имаше проблем със странични хора и видимо се притесняваше от контакт с тях, но постепенно социализирането му ни подари дългоочаквания момент, в който той спокойно стоеше сред хора без да се травмира. Следите от ужасната случка все още се виждат по телцето му и никога няма да бъдат заличени. Там, където ние се надяваме да не останат следи, са неговите спомени”, каза Миглена Иванова от „Приятели на животните-Бургас”.
След случката Районна прокуратура-Бургас се самосезира, образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 325б, ал.1 от Наказателния кодекс. Това означава, че извергът може да получи наказание с лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лв. Към момента обаче извършителят не е задържан.
Историята на Любчо разчувства много хора от цяла България, дори от Европа. Още преди да се е излекувал напълно четириногото имаше кандидат-осиновители. Това обаче нямаше как да се случи преди то да прескочи критичния период и да се стабилизира.