Стягат три дни рибен фестивал в Несебър

„Есенни пасажи” започва на 31 октомври

Тридневен рибен фестивал „Есенни пасажи” подготвят в Несебър. Вкусният празник започва в последния ден на октомври и ще продължи до 2 ноември. Две са причините морският град да покани гости на фестивала, казват организаторите. Първата – защото Несебър е очарователен през есента. Втората – рибата е полезна и здравословна храна, която има традиционната роля в менюто на българина.
През трите фестивални дни гостите ще имат възможност да изработят собственоръчно морски сувенир за спомен или за подарък на приятел, да участват в томболата за голямата награда, която е изненада, да се включат във викторината, да си направят ретро снимка с огромните риби, хващани в несебърския залив. За най-запалените откриватели е приключенската игра „Златната монета“. Участниците могат да изпробват способностите си и да разчетат скрити послания в поетичен текст и да открият тайните знаци върху уникалната архитектура на Стария Несебър. Те ще отведат победителите до древното несебърско съкровище. Организаторите обещават много песни, музика и танци. О всички гости на фестивала ще похапнат до насита различни видове риба и рибни специалитети.
Риболовните кораби на Несебър ще се състезават в приготвянето на най-вкусната рибена чорба. Не пропускайте това кулинарно състезание!