„Образование без граници” отваря врати в НДК

Малайзия и Индонезия с най-атрактивни предложения за младите българи

Възможностите за висше образование в страни като Бразилия, Индонезия и Малайзия ще бъдат представени по време на „Образование без граници”, съобщиха организаторите на изложението. Кандидат-висшистите ще могат да изберат чуждестранен ВУЗ от 17 до 19 октомври  в Националния дворец на културата.

Висшето образование, в която и да е сфера е предизвикателство. Голяма част от бразилските университети са държавни. Това прави следването в тях безплатно или с минимални такси, разясняват от изложението. Заедно с качественото образование, което може да получите в Бразилия, студентите, избрали тази дестинация ще могат да се запознаят с колоритния начин на живот.

Малайзия е рядка дестинация, що се отнася до образование, но предлага редица възможности, с които привлича младите българи. Голям брой западни академични програми са част от малайзийската образователна система. Това я прави привлекателна за българите, които в края на висшето си образование, получават световно признати дипломи.

Министерството на образованието и културата на Република Индонезия предлага на българските студенти международната стипендия „Дармасисва“. А тези, които я печелят, имат право да избират от над 30 университета и специалности, обясниха организаторите.