Малчугани усвояват фотографския занаят в Пловдив

На 18 и 19 октомври в двора на Етнографския музей

На 18 и 19 октомври в двора на Етнографски музей - Пловдив ще се проведат за първи път занимания по фотография за деца от 1 до 4 клас. В продължение на 2 учебни часа, посредством забавни игри децата ще научат как работи фотоапарата и как се правят хубави снимки. Те могат да носят любима шапка, маска или играчка, за да направят своите снимки още по-интересни.

Ръководители на детската фотошкола ще бъдат магистрите по фотография от АМТИИ Антония Маринова и Изабел Хугасян. Антония е позната на пловдивската публика освен като фотограф и като художник, майстор на пачуърка и колажа. Работи с ученици от Математическата гимназия и е ръководител на клуб "Арт фотография". Изабел е ръководител на школата по фотография към Общински детски комплекс.

Фотографиите, които децата направят в рамките на детската фотошкола, ще бъдат подредени в специална изложба в Етнографския музей и качени на сайта mylittleplovdiv.com. За всички участници ще има награди и много изненади от организаторите на инициативата "Пловдивско фотографско средище”.

В детската фотошкола ще могат да вземат участие три групи от по 5-6 деца, разпределени в събота от 10 часа и от 12 часа, в неделя от 10.30 часа, a записването ще бъде в деня на заниманията.

Ежегодните Международни фотографски срещи продължават до 26 октомври. Изложбите са ситуирани в Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Градска художествена галерия . Освен изложби с богата артистична индивидуалност в програмата са включени лекции и дискусии, прожекции и ателиета, фотобазар и фотоантиквар, преглед на портфолио, както и обиколка на два маршрута по забележителностите на града.