Застъпници и наблюдатели на „България без цензура” протестираха в Силистра

600 души не са получили възнагражденията си от 50 лева

Протест заради неизпълнени ангажименти от страна на коалиция „България без цензура” имаше днес в Силистра. Граждани, които са били застъпници и наблюдатели на ББЦ в деня на изборите, се оплакаха, че не са получили обещаните възнаграждения от по 50 лв., съобщава радио Шумен.Повече от 20 души от Силистра и село Калипетрово се събраха пред централата на България без цензура. Хората обясниха, че втора седмица идват всеки ден, за да чакат възнагражденията си, но в офиса на партията няма никой, а от вчера помещението е опразнено.
„Срамота е, този човек ни излъга. Искаше да става министър-председател, а сега се подиграва с нас,“ заявиха ядосаните хора.
В цялата област за „България без цензура” са работили над 600 души, които очакват да получат по 50 лв. хонорар. Протестиращите се свързаха по телефона с местния лидер на партията Катя Петрова, която обясни, че от централата се обещали да започнат плащания следващата седмица. Хората обаче не вярват на обещания и са готови да тръгнат към столицата, за да търсят парите си.