"Шедьоври на симфонизма" - тази вечер в Концертна зала

Мисия Пловдив

17-10-2014, 15:53

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Концертна зала се превръща в затвор от ХVІ-ти век довечера

Програмата включва Шостакович и руска класика

Първият  концерт от цикъла „Шедьоври на симфонизма” на Държавна опера - Пловдив ще се проведе  тази вечер  в Концертна зала.  

Специално за събитието от  Швейцария пристига изтъкнатата пианистка Стефка Перифанова, която е лауреат на множество международни отличия. Тя е  преподавател в Университета по изкуствата в Цюрих от 1999 година,  често журира международни конкурси и води майсторски класове за млади музиканти.

Оркестърът ще дирижират Джесика Хорсли -Великобритания и Анека Лон - Германия.  Те пристигат в Пловдив със съдействието на Елгар Съсайъти - най-голямото общество за композитор  във Великобритания,  което е основано да промотира по-широк интерес към живота и музиката на Едуард Елгар.  Сър Едуард Уилям Елгар (1857 - 1934) е английски диригент и композитор. / Някои от неговите големи творби за оркестър, включително Енигма вариациите и "PompandCircumstanceMarches", са посрещнати с голям успех. /

Програмата включва още : Концерт за пиано и оркесстър №2 от Шостакович и Осем руски народни песни за оркестър  от  Анатолий Лядов.