Гери и Милица получиха подкрепа от старозагорци за участие в конкурси

Талантливите деца се класираха за участие в международни певчески форуми

Старозагорци помогнаха на талантливата млада певица Гери и семейството й да съберат нужните средства за участие в международни певчески конкурси.

Само за два дни беше събрана сумата, необходима тя и сестричката й Милица да участват в международни конкурси за млади поп-изпълнители в Румъния, Малта и Словения.

Родителите Иванко и Диана Тодорови изказаха искрената си благодарност на отзивчивите си съграждани. Има всички изгледи да осъществим мечтата на децата за изява на международна сцена, съобщи по Радио Стара Загора бащата Иванко Тодоров.

В края на септември петокласничката Гери участва в популярно телевизионно шоу, което бе част от поредното издание на конкурса "Сребърна Янтра" във Велико Търново.
Освен наградите от конкурса, Гери и петгодишната й сестра Милица получиха покани за участие в международни конкурси в Румъния, Малта и Словения, които са насрочени през януари, март и юли, догодина.

Организаторите на тези конкурси са обещали, че ще поемат разходите по престоя на момичетата, както и таксите за участие. Но въпреки това бяха необходими още средства за осигуряване на пътуването и сценичните им костюми, които вече са събрани, допълни бащата Иванко Тодоров.