Талантливата Гери с куп награди за "Повей ветре" - видео

По пътя й върви и по-малката й сестра, 6-годишната Милица

Гергана Тодорова, която помним от участията й в Шоуто на Слави и концерта „Гергана и приятели“ в Стара Загора, грабна поредна награда в силния международен конкурс „Сребърна Янтра 2014“ - Велико Търново, проведен в последната седмица на септември.

Призът за изпълнение „Най-добра българска песен“ завоюва с песента „Повей ветре“, изпълнявана от Паша Христова по текст на Димитър Василев и музика на Йосиф Цанков. В условията на силна конкуренция на участници от България, Румъния, Словения, Молдова, Малта, Италия и Англия, Гергана привлече вниманието на журито и омая публиката и продуцентите на други международни конкурси от Румъния и Словения. Получи специална покана от Директора на продукция Санди Вовк за участие в конкурсите „Golden Microphone” – Словения, за фестивала “EuroStars-festival“– Малта с продуцент Мартин де Габриеле и за конкурса на Културен център „Долен Дунав“ – Галац с организатор Серджо Димитреску.
Любопитно е, че по-малката сестра на Гергана Милица на 6 години, също участва в конкурса и въпреки неопитността си, спечели приз отново за „Най-добро изпълнение на българска песен“, но в нейната възрастова група. Милица е забелязана от чуждестранните гости и също получи покана за Словения и Румъния.
Вижте как Гери получи наградата си:

А сега си и спомнете как тя грабна зрителите с феноменалното изпълнение на друга песен на великата Паша Христова - "Янтра":