Студентка станала жертва на полицейски тормоз - полицайка я съблича и опипва

Инцидентът станал в петък вечер на Семинарията в столицата

Студентка от София е била брутално претърсена от полицейски служители по време на рутинна проверка, съобщава сама тя пред „Нова телевизия“.

Борислава Латинова твърди, че е била съблечена и опивана от женски униформен служител. Инцидентът станал около 02:30 часа в петък на бул. „Св. Наум“ до Семинарията в столицата.

Борислава пътувала с четири момчета в „Ауди“, което било спряно за проверка при заградителните действия за убийството на компютърния специалист в София към 20:40 часа в четвъртък .

„Аз и свалям прозореца, тя ми вика: Слизай. Аз и викам: Защо? И тя ми вика: Твой ред е, и ми сваля ципа на суичъра, и ми вдига блузата и ми я нахлупва на главата“, разказва Борислава. „Започнаха да ни пребъркват. Полицайката ми вдигна блузата, бях без сутиен. Помолих я да не го прави на улицата, да ме скрие поне между колите. Тя се смееше. После започна да ми бърка в гащите, без ръкавици, без нищо“, казва студентката в Благоевградския университет.

„Все едно съм парцал. Умирах от срам. Минувачи ме снимаха и се смееха“, добавя тя. По думите й след инцидента аудито било задържано, а тя и момчетата отведени в 4-то РПУ за обяснения, а по-късно били пуснати, предава fakto

Когато баща й Христо Латинов научил за случилото, отишъл в районното и поискал да разбере името на полицайката, но напразно. „Кой съблече дъщеря ми? Искам да разбера защо тази жена е бъркала в интимните й части. Какво е търсила?“, разпитвал той.

От МВР съобщиха, че две от момчетата били отведени в РПУ-то, защото преди време били задържани. Поведението на полицайката не било оправдано, а проблемът бил, че не е подадена жалба.

Интересното в случая, че жалбата може да бъде подадена едва в понеделник.