Операта връчва награда за дебют във Втория международен конкурс „Елена Николай”

Животът

19-10-2014, 10:46

Снимка:

http://elenanikolai.com

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Госпожа Опера разказва приказки за Хензел и Гретел

Призовете на младите изпълнители ще се връчат на 1 ноември - Денят на народните будители

 Директорът на Държавна опера Пловдив Нина Найденова ще връчи Специална награда за дебют в предстояща премиера на Държавна опера Пловдив, на един от участниците в Международния конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014.

Община Панагюрище, която е организатор на събитието,  осигурява от своя страна девет награди за най-добрите участници в конкурса: Специална награда „Елена Николай“ в размер на 1500 лева; За жени: първо място в размер на 1500 лева, второ място – 1000 лева и трето място 800 лева; За мъже: първо място в размер на 1500 лева, второ място – 1000 лева и трето място 800 лева; Специална награда за най-млад изпълнител  в размер на 500 лева и награда на публиката в размер на 500 лева за изпълнение на ария или песен от български композитор. Официалното награждаване и галаконцерт на лауреатите ще се състои на 1 ноември 2014 година – Денят на народните будители, от 18:30 часа, на сцената на Театър Дом-паметник в  Панагюрище.

Почетен гост на събитието ще бъде Патронът на конкурса Вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова.

Галаконцертът на лауреатите на конкурса ще бъде с участието на Оркестъра на Държавна опера Пловдив, с диригент Лучано Ди Мартино.