Обществен форум ще бъде проведен в Поморие

Форумът е по проект "Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на града"

Обществен форум във връзка с изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на град Поморие ще бъде проведен на 20 октомври 2014 година (понеделник) от 16:30 часа в Здравница „Сан Марина“ (Бившият НЦСР „Св. Георги“),  адрес: гр. Поморие, ул. „Солна“ 5.
Целта на форума е идентифициране на проектни идеи и възможности за публично – частни партньорства на територията на град Поморие. Участие ще вземат представители на местната власт, общински съветници, бизнес, браншови структури, неправителствени организации, териториални структури на общинската и държавна администрация и граждани. В рамките на форума ще бъдат представени предложенията на експертния екип за проекти, за които ще бъде търсено финансиране до 2020 г. Ще бъдат обособени пет фокус групи: „Общинска администрация“; „Образование, култура, спорт“; „Социални дейности и здравеопазване“; „Туризъм, градска среда и екология“; „Бизнес и НПО“. Във всяка една от тях ще се дискутират подробности за всеки проект.
Чрез изработването на ИПГВР на град Поморие се планира постигане на устойчиво интегрирано развитие на база повишаване равнището на жизнената среда, развитие на конкурентоспособна икономика и информационно общество, стимулиране на социалната интеграция и повишаване на жизнения стандарт на населението от град Поморие.
Общественият форум се провежда в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  № BG161РО001/5-03/2013/008 от 10.07.2013 г. за проект „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие ”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.