Арон Космински вероятно не е Джак Изкормвача

Според специалисти, при ДНК анализа са били допуснати грешки

Повече от 120 години след десетките убийства на жени, изглежда, че мистерията със самоличността на световноизвестния Джак Изкормчава все още не е разбулена.

След като през септември бе лансирана версията, че полският имигрант Арон Космински е убиецът, то това бе отречено само месец по-късно.

Според специалисти, при ДНК анализа са били допуснати грешки.

Космински по професия е фризьор. Той е бил един от шестимата заподозрени от полицията. Твърдеше се, че по шала на една от жертвите е открита ДНК и на убиеца, а тя съвпаднала с неговата.

На Джак Изкормвача, смятан от мнозина за първия сериен убиец в света, приписват убийството на между пет и 11 жени. Престъпленията са извършени през 1888 г. в източните райони на Лондон.

Въпреки че британската полиция разпитва около 200 души и има десетима заподозрени, личността на убиеца така и не е разкрита.

Хипотезите са безброй. Според някои от тях, убиецът е внукът на кралица Виктория - принц Албърт Виктор Кристиан Едуард. През 2012 година британският изследовател Джон Морис лансира в книгата си „Джак Изкормвача: ръката на жената" твърдението, че зад маската на злодея се крие жена.