Внимание! Студът идва

В края на седмицата ще нахлуе студен фронт, който ще обхване цялата страна

Температурите ще се понижат с около 10 градуса. Ще паднат първите слани. До тогава обаче ни очаква топло време, с температури над 20 градуса.

Днес над страната ще бъде слънчево. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина – до умерен западен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°. В София – около 20°, съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще са 17° - 19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 18° - 19°.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен западен вятър. Ще бъде топло с максимални температури между 21° и 26°.

В сряда от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до края на деня на места в западните и южните райони ще превали дъжд. През по-голямата част от деня ще продължи да духа юг-югозападен вятър и ще е все още топло, но към вечерта вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух.

В четвъртък ще бъде облачно с повсеместни, на места интензивни валежи. В сутрешните часове по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. С умерени и силни северозападните ветрове ще продължи да нахлува студен въздух и температурите рязко и чувствително ще се понижат.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°.
В петък и през уикенда температурите ще паднат с още 3-4 градуса надолу.

Минималните ще бъдат отрицателни. Очакват се първите слани.