Прокуратурата поема вчерашната гонка с джигита от Аджисана

Орхан Яшаров остава в ареста за 72 часа

Окръжната прокуратура в Пловдив поема случая с полицейската гонка, която се разигра вчера като холивудски екшън по улиците на града. Преследваният от патрулки Орхан Яшаров остава в ареста за 72 часа с прокурорско решение, след първоначалното му задържане за едно денонощие по Закона за МВР. Предстои да му бъдат повдигнати няколко обвинения, съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Те са за умишлено причинено пътнотранспортно произшествие с ранени полицаи, за неизпълнение на полицейско разпореждане и за хулиганство.

Срещу Яшар ще бъде повдигнато обвинение и за едро хулиганство. Ако не е приключило разследването до 2-3 дни ще се иска постоянно задържане, ако го приключим ще бъде внесено в съда, каза още зам.- окръжният прокурор. В момента не може да се каже какво точно наказание се предвижда за извършените деяния, тъй като наблюдаващият прокурор трябва да прецизира правната квалификация. Орхан Яшаров е осъждан като непълнолетен.

По непотвърдена информация циганинът, който вчера предизвика екшънът е бягал, защото нямал книжка. Другата причина за поведението му е, че е бил дрогиран.