Кадрови кадрили и нови шефове в пловдивската полиция

Второ Районно и РУ "Полиция" в Труд с нови началници

Директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив Пламен Узунов представи днес пред личния състав новите началници на Второ РУ “Полиция” – Пловдив и на РУ “Полиция” – Труд, назначени със заповед на министъра на вътрешните работи. 

На чело на Второ РУ “Полиция” – Пловдив застава Димитър Балев, досегашен началник на РУ “Полиция” – Труд. През 2000 година той е завършил Академия на МВР и е назначен на работа във Второ РУ “Полиция” – Пловдив. В периода 2005 – 2010 година е служител в регионалното звено “БОП”. След това оглавява сектор “Криминална полиция” в Трето районно управление в Пловдив. На поста началник РУ “Полиция” – Труд е от 2013 година. 

Ръководството на районното управление в Труд поема Ивайло Минев. Той е завършил висше образование в ПУ “Паисий Хилендарски”. През 1991 година започва работа в пловдивската дирекция на МВР и е преминал през всички нива на професионално израстване. От 1998 година е служител в група “Издирване и футболно хулиганство” в отдел “Криминална полиция”, която през 2010 година оглавява. 

За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР Димитър Балев и Ивайло Минев са награждавани многократно.