Бойко Борисов: Ще присъствам на преговори тогава, когато има подготвено коалиционно споразумение

Aз за единство на Реформаторския блок и сме длъжни да се разберем с тях, категоричен е лидерът на ГЕРБ

Ще присъствам на преговори тогава, когато има подготвено коалиционно споразумение, ако има детайли по него или компромис, който преговорният екип не е готов или оторизиран да направи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус”. Той припомни, че в преговорния екип влизат експерти.

„Другият понеделник в 11.00 часа ги събирам пак, когато до голяма степен ще знаем с кой можем да управляваме и вече в 14.00 сме в парламента, така че до тогава поне за партията трябва да имаме изчистена концепция – дали ще предложа правителство на малцинство. Явно е, че само с ГЕРБ не може да стане, защото тогава ще имаме само подкрепата на ДПС, което е неприемливо. Разбира се, не мога да говоря от името на другите партии”, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Аз съм твърдо за единство на Реформаторския блок и сме длъжни с тях да се разберем още повече, че техните лидери заявиха, че над 90% ни съвпадат програмите. Тогава не виждам някакви различия. Да не говорим по тема съдебна система, енергетика – там имаме общи виждания”, каза още Бойко Борисов и добави, че на досегашните преговори екипа на ГЕРБ се е справил много добре.