Марково има най-модерната детска площадка

Новото съоръжение е на стойност 45 хил. лева

С нова детска площадка се сдоби село Марково. Тя беше открита тази сутрин. Детската площадка се намира в централния парк на селото и е пригодена и за деца с увреждания. На нея има люлки, катерушки и пързалки с пет улея, както и пейки са посетителите. Има и обособен малък фитнес. Поставени са ограда и кошчета. Такова комбинирано съоръжение няма дори и в Пловдив, казва изпълнителят на обекта.

Настилката е противоударна, за да се избегнат сериозни инциденти при падане. Имаше гореща нужда от нещо подобно за децата, защото се увеличава броя на малките и нямаше къде да играят до този момент, освен на площада, твърди една от майките, която присъстваше на откриването на площадката.

Новото съоръжение е изградено по европейски стандарт и е на стойност от 45 хиляди лева. Парите са осигурени от сключено миналата година споразумение с акционерно дружество "Родопи 95", което стопанисва зеленчуковата борса в Първенец за ползване на общинския портал и пътища в района.

Насочили сме усилията към младите, децата и техните родители, надявам се до 15 дни да открием и младежки клуб в Марково, заяви след откриването кметът на "Родопи" Пламен Спасов.