Как се борят с напрежението в Индия, Швеция и Испания?

Вижте най-разпространените антистрес практики по целия свят

Работната седмица може да бъде много стресираща. Със сигурност, когато се наслаждавате на уикенда, оценявате колко е хубаво да си отпочинеш от стреса. Два дена в седмица обаче не винаги са достатъчни. Нужно е през самите работни дни да има нещо, което ви помага да отдъхнете и да се презаредите с нови сили. Предлагаме ви няколко от антистрес терапиите, прилагани в различни страни по света.

Испания

Няма как на първо място да не се сетим за Испания и тяхната сиеста. Сиестата позволява на служителите да вземат един или два часа следобяд, когато е най-голямата жега, и да подремнат. Със сигурност, ако сте били в Испания това ви е направило впечатление. Дори магазините за сувенири биват затворени.

Швеция

В тази държава са широко разпространени почивките за кафе и нещо сладичко, наречени "фийка". През това време може да напуснеш работното място и да изпиеш едно кафе някъде, да хапнеш парче торта в компанията на приятел и да се заредиш със сили за оставащите няколко часа работа. Това е доста по-различно и приятно от това просто да си вземеш кафе или да си направиш такова в офиса и да го пиеш на работното място.

Япония

В Страната на изгряващото слънце няма проблем да отидеш без обувки на работа, ако това ще ти помогне да се почувстваш по-малко стресиран и по-работоспособен. Обувките се оставят в шкафчета в офиса и след това може спокойно да ходиш бос или с чехли. В някои офиси у нас това също се практикува. Дамите със сигурност ще оценят високо шанса да могат да събуят обувките си на висок ток и да предоставят на краката си час-два за почивка.

Индия

В Индия е разпространен масаж на главата и раменете, който има за цел да помогне на отпускането на мускулите и релаксация не само на тялото, но и на душата. Масажите се извършват според учението на Аюрведа и стават все по-популярни в западния свят. Вече се предлагат и услуги като масаж на място – може да си поръчате масажист в офиса и той да ви масажира, докато вие стоите на стола си./edna.bg