Куп иновации на медицинското изложение в панаира

Посетителите специалисти ще могат да се запознаят с най-новите изследвания и практики в различни области

Проф. д-р Филип Слейман, чиито пациенти са едни от най-богатите хора в света, ще обучава наши стоматолози по време на изложението "Медикус, Денто, Галения 2014". То се открива днес и ще продължи до 25 октомври в Международен панаир Пловдив и ще демонстрира модерна апаратура и изделия за медицината, стоматологията и фармацията.
Програмата включва симпозиумът на проф. д-р Филип Слейман, посветен на високотехнологични инструменти и методи за зъболечение. Той ръководи модули за обучение в Денталния университет на Нова Каролина, САЩ, и катедра в Ливанския дентален университет. Изнасял е лекции в САЩ, Европа и Близкия Изток. Още една звезда на денталната медицина - Мартинс Озолинс от Латвия, ще бъде гост на изложението. Той ще изнесе лекция на семинара "Професионална орална хигиена и зъбна профилактика на 21-и век".
Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2014“ отново събира производители и дистрибутори на медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за спешна помощ и реанимация, оборудване за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства. Представят се фирми от България, Германия, Израел, Италия, Китай и САЩ.
Ще бъдат показани 15 световни иновации, основно от областта на денталната медицина. Те са ориентирани към комфорта на пациентите, като скъсяват времето за лечение и намаляват болката, и към подобряването на условията на труд за стоматолозите.
Една от новостите е денталният панорамен апарат с най-високата резолюция за 3D изследване, осигуряващ прецизна диагностика. За по-точна диагностика и лечение помагат новите LED турбини. С тях стоматолозите за първи път могат да осветят цялата работна зона и да действат по-бързо и по-точно. Апаратурата, разработена от австрийската компания W&H Dentalwerk Buermoos, ще бъде показана от "ВЕ и ХА България". В нейната експозиция е и микротурбината Synea Vision TK-94 L, прилагаща се основно в детската дентална медицина. Със същата марка са и късите обратни наконечници, които са с 25% по-леки от обичайните, а микромоторът значително намалява усилията на стоматолога. Изложителят е включил и още една световна новост – уреда Piezomed, базиран на ултразвукова технология и правещ срезове с изключителна прецизност.