Брутално! Контрабанда на цигари в бебешка количка

Пратката е открита по време на акция в граничната зона

Фрапиращ случай на пренасяне на контрабандни цигари в детска количка с малко дете засякоха митническите служители в Свиленград, съобщиха от Агенция Митници. 

 При пристигането на митничарите за проверка в търговски обект, 55-годишна жена с бебешка количка и с двегодишно дете в нея панически се опитва да избяга.
 Въпреки това митничарите я спират за проверка, при която се установява, че в коша на количката има раница, в която вместо детски дрешки и аксесоари, са скрити 109 кутии цигари без акцизен бандерол и с надпис "Duty Free", основно от марките "LM", "Karelia slims", "Assos" и "Don".

Фрапиращият опит за използване на дете за прикритие на контрабанда с цигари се случва по време на операция срещу търговците на цигари без акцизен бандерол в района на община Свиленград, осъществена от екипи от служители на Митница Свиленград и мобилна митническа група към Централно митническо управление проведоха. 
При проверките в търговските обекти и в непосредствена близост до тях са задържани 5400 къса безакцизни цигари.
От Митница Свиленград напомнят, че според Закона за акцизите и данъчните складове лице, което държи, пренася, превозва, предлага или продава алкохолни напитки и тютюневи изеделия облепени с бандерол Duty free се наказва с глоба или имуществена санкция в двойния размер на дължимия акциз, но не по-малко от 2000 лева за физическите лица, и не по-малко от 4000 лева - за юридическите лица и едноличните търговци, а при повторно нарушение - не по-малко от 6000 лева.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"