КЗК отмени избора на община Стара Загора на сметопочистваща фирма

Администрацията ще обжалва

Комисията за защита на конкуренцията  отмени като незаконосъобразно решението на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществената поръчка с предмет „Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на чистотата на местата за обществено ползване в община Стара Загора“.

Участниците в обществената поръчка са ДЗЗД "Грийн партнърс - БКС" и бившият концесионер по чистотата на Стара Загора "Нелсен чистота", които отпаднаха от класирането и обжалваха решението на кмета пред Комисията за защита на конкуренцията.

„Нелсен чистота“ бяха отстранени от участие, защото не отговарят на изискванията за подбор. Комисията е преценила, че участникът не е отговарял на предварителнителното изискване специализираните му автомобили да притежават сертификат за екологична категория "Евро 4".

В мотивите си да върне решението на кмета, КЗК посочва, че комисията, която е разглеждала офертите, е следвало да приеме представените документи, без да прави предварителни проверки по заявените от участника данни.

Община Стара Загора ще обжалва решението, съобщи началникът на отдел „Обществени поръчки“ в общинската администрация Мария Боянова.