Учат седмокласниците да не драскат по стените

Животът

23-10-2014, 15:41

Снимка:

ОП "Чистота"

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Чистота" в бойна готовност да посрещне снега

Ето къде ще мие "Чистота” през седмицата

ОП Чистота чисти надписите по фасадите

По съвместна инициатива на ОП "Чистота" и ръководството на ОУ "Княз Александър Първи", със седмокласниците от училището се проведе беседа за опазване чистотата на Пловдив, като акцентът беше поставен върху ограничаването на драсканиците върху сгради и други публични пространства.
Чрез мултимедийна презентация специалистът от ОП "Чистота" - Десислава Георгиева онагледи усилията на общинското предприятие в борбата срещу безсмисленото драскане. През последните три години бяха почистени всички емблематични места в Пловдив, сред които Централна поща, Народната библиотека "Иван Вазов", Небет тепе, Старият град, уникалните къщи по улиците "Иван Вазов" и "Отец Паисий", сградите по булевардите "Източен" и "България", всички подлези и много други места, включително и съоръженията по детските площадки за игра.
Фасадите на много от пловдивските училища също бяха почистени от драсканици със съдействието на ОП "Чистота". Сред тях е и сградата на ОУ "Княз Алесандър Първи".
Разговорите очи в очи с най-младите, които най-често се изкушават да пръскат където им падне със спрейове, е особено важна превантивна мярка за опазването на Пловдив като най-чистия град.
"Бъдещите стопани на Пловдив осъзнават, че ако те натиснат флакона с боя срещу която и да е стена, ние непременно ще го почистим, а това струва пари, заплащани от данъците на техните родители", посочи Десислава Георгиева.