Хладен и дъждовен петък

До 15 градуса под тепето

През нощта от запад на изток ще настъпи разкъсване и намаление на облачността. Облачно с превалявания от дъжд ще остане времето в югоизточните райони. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса. По-високи до 8 градуса ще бъдат температурите в югоизточните райони, съобщават от НИМХ-БАН Филиал Пловдив.

След полунощ валежите навсякъде ще спират. Вятърът в западните и централни райони ще отслабне. В югоизточните райони ще продължи да духа умерен югоизточен вятър. Утре през първата част от деня ще има разкъсана облачност до слънчево време. На места видимостта ще бъде намалена. В следобедните часове облачността отново ще се увеличи и вплътни и привечер ще завали , като валежите към полунощ ще се усилят , главно в южните части на Тракийската низина и Родопите.

Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, а в югоизточните райони с градус-два по-високи. Привечер вятърът ще се ориентира от североизток , ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат.