Доброволци от цяла Европа ни учат на толерантност

Младежи от България, Литва, Германия и Украйна с обща платформа за намаляване на омразата в интернет

Днес младежи доброволци от България, Литва, Германия и Украйна представят новия си проект Пл@тформа за толер@нтност.бг в Пловдив. Инициативата на сдружение "Възможности без граници"стартира от 17.00 ч. в залата на Дом на науката и техниката (СНЦ ТО на НТС с ДНТ) с интерактивна презентация и дискусия за речта на омразата в интернет и толерантното общуване.

Платформата е интерактивна енциклопедия за правата на човека, толерантността и многообразието. За нея ще разказват доброволци от Европа, които от близо година работят в сферата на правата на човека, активното гражданство, повишаването на осведомеността на младите хора и активното им участие и включване в обществото.

"Пл@тформа за толер@нтност.бг" е начинание на група млади хора, което отразява основните демократични ценности на съвременното общество и поставя акцент върху интернет комуникацията, базирана на принципите на недискриминация и културно многообразие.

На сайта http://ontolerance.eu/ могат да бъдат намерени актуални статии по теми, свързани със защита на правата на човека и антидискриминация, галерия със снимки, викторини и тестове.

Платформата предлага възможност за чат с психолог, а скоро ще стартира и "Толерадо" -интерактивна онлайн образователна игра, чиято идея е да образова младите хора за човешките права и борбата с дискриминацията като помогне и онези, които вече са били дискриминирани.

Проектът Пл@тформа за толер@нтност.бг продължава своето турне в 14 града в страната, сред които Благоевград, Пазарджик, Кърджали, Бургас, Русе, Лом, Велико Търново, Монтана, Варна, Стара Загора и други. Дейностите се финансират от Програмата за подкрепа на НПО в България на ФМ на ЕИП 2009-2014.