Румен Петков: Оздравяването на КТБ няма алтернатива

Той поздрави ГЕРБ за начина, по който водят преговорите за бъдещото правителство

Оздравяването на КТБ няма алтернатива. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Панорама” Румен Петков от АБВ. Той заяви, че се отнася скептично към изнесените числа от одита за КТБ.

„Ние продължаваме да настояваме за сериозен, отговорен международен одит от експерти, на които първо банковата сфера има доверие и обществото има доверие, защото тук остава впечатлението за поръчан предварително резултат. Банката трябва да бъде оздравена, защото останалото ще струва много по-скъпо и на държавата, и на обществото, и на институции”, категоричен бе Петков.

Според него не можем да рискуваме да оставим толкова общини, болници, детски заведения, българския бизнес в такава критична ситуация. „Ние трябва да си дадем сметка, че това ще бъде удар върху България. Кой гарантира утре спокойствие на банковата система”, възмути се Румен Петков.

Той поздрави ГЕРБ за това, което направиха, защото са започнали да коват другия, нужния образ на българската политика – на способността на политическите партии и на политиците да общуват помежду си, да общуват пред очите на обществото.

„Мисля, че това е изключително важен знак и ние трябва да продължим и да убедим обществото, че това е неразделна част от нашето ежедневие“, допълни Петков.