Затвориха прохода Шипка, снегът е вече 30-40 сантиметра

Град Шипка е без ток и вода, няма достъп до него, хора не могат да се приберат по домовете си

Има закъсали в районна, на които се оказва съдействие от екипи на служба "Пожарна безопасност и защита на населението".
На Прохода на републиката е разрешено преминаването само на леки автомобили. Снегът там е 50 см.
Временно затворен за движение е и пътят Ветрен-Зимница, съобщиха от ОПУ Стара Загора.
Автомагистрала „Тракия" на територията на областта е отворена. Пътищата обаче са мокри и от Областното пътно управление съветват шофьорите да карат внимателно.

Град Шипка е като след апокалипсис, заяви кметът Стоян Иванов. Няма здраво дърво и здрав кабел. От рано сутринта градът е без ток и вода. Дървета са паднали върху купола на църквата "Успение на пресвета Богородица" и са нанесли сериозни поражения. На възрастните и болни хора лично кметът и доброволци са носили храна и вода.

От няколко часа достъпът дори на високопроходима техника до града е невъзможен заради бурния вятър, навяванията и падналите дървета.

Машините на пътноподдържащата фирма се опитват да осигурят достъп поне до града, защото стотици хора трябва да се приберат по домовете си. Ако не успеят да пробият пътят до града местните са уплашени, че ще нощуват в автомобилите си само на няколко километра от къщите си или ще трябва да нощуват при близки и приятели.

Още от сутринта десетки автомобили са закъсали в прохода "Шипка". До голяма част от тях все още не е достигнала техника и жива сила.

Освен лошото време допълнителни трудности на спасителните екипи създават и водачите, които са напуснали автомобилите си в прохода. Това на практика завързва ръцете на спасителите, защото има коли на пътя, които пречат на движението.

Пътят между Шейново и Шипка също е затворен заради аварирал ТИР, който се е завъртял на пътното платно. Екипи на пожарната и тежка техника се опитват да го извадят, но безуспешно вече няколко часа.