Пет хиляди домакинства в София са без ток

Работи се по отстраняването на авариите

Към момента около 5 000 потребители са без електрозахранване района на град София –около киноцентъра и част от кв. „Манастирски ливади”. Това каза за „Фокус“ Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ България.
„Към момента работим и предполагам, че до около час захранването ще бъде възстановено”, заяви Виктор Станчев.

По думите му, по-сложна е ситуацията в общините Троян и Ловеч, където има общо около 30 000 клиенти с нарушено електрозахранване
„Всички аварийни екипи са по обектите. Проблемът е, че пътищата са непроходими и непочистени и това затруднява предвижването ни. Настилката е около 40 см и има паднали дървета както по пътищата, така и по трасетата, където са електропроводите”, подчерта още Станчев.

„Към момента около 30 000 домакинства на общините Ловеч и Троян са без електричество. Градовете са без нарушено захранване. Около 2 000 клиенти в община Самоков също са без електричество”, обясни Виктор Станчев. Той заяви, че където има скъсани проводници, те се възстановяват и се премахват дърветата, които са ги скъсали. Правят се и проби. Така се осъществява възстановяването на електрозахранването.