Няма закъсали пътници, които да нощуват навън, съобщи Галина Стоянова

Техника и хора от община Казанлък помагат за преодоляване на проблеми по пътищата

Предвид тежката обстановка през целия ден, техника на община Казанлък и хора помагат за преодоляване на ситуацията на републиканските пътища, които са в близост до територията на общината, каза кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Възстановено е електрозахранването в град Шипка. Поради навявания има закъсали 30 автомобила на пътя към Шипка в близост до местността „Светица”.

Багерът на община Казанлък е успял да извади 17 автомобила, от страната на Казанлък, труднопроходимо е от другата страна откъм Шипка, където техника на Пътна инфраструктура се опитва да отстрани навяванията. Всички пътници от закъсалите автомобили, които не могат да продължат и се намират в момента на пътя в местността „ Светица” са настанени в Хаджиеминовата къща, която е общински имот, така че няма хора, които да нощуват навън, категорична бе кметът Стоянова.

Екип на община Казанлък е на пътя село Ясеново – Шипка, където има закъсала линейка с пациент на хемодиализа. Отстранен е закъсалият тир на пътя Шейново – Шипка и движението в този участък е възстановено. Помощ в тази ситуация е оказала Пожарната в Стара Загора, поясни Стоянова.

Кметът на Казанлък апелира към жителите на общината и към всички пътуващи да се не предприемат пътувания в участъка Казанлък – Шипка. Ако това е наложително, да бъде използван пътят Шейново – Шипка.