Ученици от Ветеринарната гимназия ще практикуват в Белгия и Холандия

Проектът е с продължителност 1 година

Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф.д-р Г.Павлов” в Добрич получи одобрение за финансиране на европейски образователен проект, от програма „Еразъм+”, съобщават от там.

Работното заглавие на проекта е „Прилагане на традиционни и иновативни животновъдни практики в семейните ферми в Белгия и Холандия”. Партньорските организации на добричката гимназия са гимназията по селско стопанство в град Торхаут, Белгия и Образователен център за селско стопанство в град Леуварден, Холандия.

 Проектът цели да запознае учениците с традиционни и иновативни европейски практики в семейното животновъдство чрез провеждане на обучителен стаж във ферми в Белгия и Холандия.

Участниците ще усвояват нови теоретични знания и практически умения за професията „ветеринарен техник”, ще се запознаят с установените стандарти в областта на ветеринарната медицина, животновъдството и предприемачеството в страните-партньори.

Очакваните резултати ще бъдат обвързвани с практическо обучение в работна среда на 23-ма ученици от XI и XII клас, по професията "ветеринарен техник", която изучават в ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов”.

Проектът е с продължителност 12 месеца, 3 седмичният стаж в Белгия ще се проведе от 15 март до 5 април 2015, а в Холандия от 29 март до 19 април 2015. Финансирането по проекта е 59 280 евро.