Шипка е частично отворен, Хаинбоаз е почистен

Пътищата в областта са проходими при зимни условия

Проходът „Шипка" е вече е частично отворен. Проходът на Републиката от страна на област Стара Загора също е отворен, пътят е почистен до черно, съобщиха от Областното пътно управление. Пътищата в областта са проходими при зимни условия.
Затворени за движение са пътят Казанлък-Шипка, Шипка-Шейново и Ветрен-Зимница.
Движението по магистрала "Тракия" в района на Стара Загора е без ограничения.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, възпрепятства движението на всички останали шофьори и затруднява достъпа на пътноподдържащата техника.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища. През изминалото денонощие над 5000 граждани са потърсили информация на денонощния телефон.